exhibitions 

Wilco Dragt
Wilco Dragt
Een verstilde wereld

27/01 > 12/03/2017

In deze expositie toont fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt (Nederland, 1960) werk uit verschillende projecten, minimalistische sneeuwlandschappen uit Japan, boslandschappen in de serie Contemplation en kusten:

 

Japan

In februari 2016 liet Wilco Dragt zich op het Japanse eiland Hokkaido inspireren tot het maken van een serie minimalistische zwart-wit foto’s van het besneeuwde landschap. Dit noordelijke eiland is ongeveer 5 maanden per jaar bedekt met een dikke laag sneeuw. Met name waar het landschap veel leegte kent, ontstaat een haast natuurlijke abstractie met een spel van vormen en lijnen. In Japan bestaat een grote traditie in landschapsfotografie, waarin gevoel voor esthetiek en de invloed van de Japanse cultuur duidelijk zichtbaar zijn. Met deze traditie als inspiratiebron heeft de kunstenaar de lege besneeuwde ruimte benaderd. Daarmee is een serie foto’s ontstaan die de kijker uitnodigt om zelf de verstilde wereld binnen te treden.

 

Contemplation

Daar waar de kunstenaar vaak lege ruimtes als werkterrein kiest, is met Contemplation een heel ander thema gekozen: de volheid van bossen. Hierin gaat hij, binnen de aanwezige chaos, op zoek naar een onderliggende structuur en ordening, op zoek naar overpeinzing. De afdrukken binnen dit project zijn palladiumprints. Deze worden gemaakt met een afdruktechniek van ca 150 jaar oud, die – samen met platinumprints - gezien wordt als de edelste manier van het maken van fotografische afdrukken. Het is een arbeidsintensief proces, met indrukwekkende resultaten.

 

Kusten

Water is één van de belangrijkste inspiratiebronnen van de fotograaf. Water stroomt en beweegt, of staat juist stil. Soms is het woest en ruig, dan weer verfijnd en subtiel. Deze voortdurende verandering en voelbare spanning vormen een onweerstaanbare lokroep, vooral bij grote watervlaktes zoals zeeën en grote meren. Met zijn landschapsbeelden onderzoekt hij de uitgestrektheid van die vlaktes, ze reducerend tot vrijwel lege ruimtes waarbij de aandacht gericht wordt op een enkel element. Zo ontstaan verstilde foto’s, die uitnodigen tot eigen interpretaties, dromen en fantasieën.   

 

Wilco Dragt is als kunstenaar en fotograaf autodidact; in de jaren tachtig studeerde hij bedrijfskunde. Hij fotografeert landschappen met een duidelijk eigen interpretatie: minimalistisch en esthetisch, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van lange sluitertijden. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd en was in 2016 onder andere te zien op internationale kunstbeurzen in Amsterdam. In 2014 exposeerde hij reeds een eerste maal bij eyeLoco.

 

 

PRAKTISCH >

 

Vernissage: vrijdag 27 januari van 18u tot 22u tijdens Borger

(eyeLoco maakt deel uit van Borger)

 

De tentoonstelling loopt tot zondag 12 maart 2016.

 

Openingsuren:

  • donderdag/vrijdag van 18u tot 21u

  • zaterdag/zondag van 14u tot 18u.

eyeLoco gallery, de brouwerstraat 5, 2600 antwerpen

Martha T'Hooft

27/04 > 28/05/2017

RESTANT

* All that is left after other parts have been

      taken away, used up, or destroyed.

 

solotentoonstelling Martha T’Hooft

 

28 april – 28 mei 2017

eyeLoco gallery, de brouwerstraat 5, 2600 antwerpen

 

 

 

                          

Met de ambitie elk jaar een jonge beloftevolle fotograaf een platform te geven, opent eyeLoco gallery de eerste solotentoonstelling van Martha T’Hooft RESTANT op donderdag 27 april 2017.

 

Martha T’Hooft (’94) is master fotografie studente te KASK Gent. In haar werk legt ze linken tussen het heden en het verleden, probeert ze afstand te nemen van persoonlijke en moeilijk vatbare onderwerpen. Ze tracht de verzameling van materiaal gevonden rond een onderwerp te structureren en uit deze reconstructie een werk te maken. Bij eyeLoco gallery toont ze 3 verschillende projecten: 

 

41/91 

 

Is een werk die een psychologisch, traumatisch onderwerp beschrijft, de verdwijning van een kind. Nathalie Geijsbregts was tien op 26 februari 1991 (de dag dat ze verdween), sindsdien ontbreekt elk spoor. 24 jaar later gaat de fotografe terug naar de plaats waar Nathalie opgroeide en voor het laatst werd gezien, de start van een onderzoek tussen feit en fictie. “Aan-denken.”

     

Kweekgoed

 

Gedurende vijf generaties Hofbouwers in Martha’s familie werd veel informatie en kennis doorgegeven. Deze informatie is doorheen de tijd gebundeld in een archief. Ze is de eerste persoon in de familie die niet is opgevoed om het bedrijf over te nemen. Dit maakt haar bewust van het verloren gaan van traditie. Haar werk is een herinterpretatie van het bestaande archief en maakt deze kennis vatbaar voor het heden en volgende generaties. Een verzameld werk van zaden, alaam en vakterminologie.

 

Zonder Titel

 

Haar eerste werk is een bespiegeling waarbij ze de relatie tussen haar moeder en zichzelf onderzoekt en op deze manier een hoofdstuk probeert af te sluiten. Een mistige grens tussen het verleden en het heden.  Een combinatie tussen oude beelden en materiaal die de fotografe verzameld heeft tijdens haar onderzoek. “De grens tussen conserveren en converseren.”

 

 

PRAKTISCH

Vernissage: donderdag 27 april van 18u tot 21u

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 28 mei 2017.

Openingsuren: donderdag/vrijdag van 18u tot 21u, zaterdag/zondag van 14u tot 18u.

eyeLoco gallery, de brouwerstraat 5, 2600 antwerpen

 

mail.marthathooft.com

www.eyeloco.eu

 

 

Bernaded Dexters Exhibition